Kaydol

Flood göndermek, insanların floodlarını okumak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal Floodlar ve Flood Yanıtları Motorumuza kaydolun.

Oturum aç

Flood göndermek, insanların floodlarını okumak ve diğer insanlarla bağlantı kurmak için sosyal Floodlar ve Flood Yanıtları Motorumuza giriş yapın.

Şifremi hatırlamıyorum

Şifreni mi unuttun? Lütfen e-mail adresinizi giriniz. Bir bağlantı alacaksınız ve e-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturacaksınız.

3 ve kadim dostu 1 olan sj'yi rakamla giriniz. ( 31 )

Üzgünüz, Flood yazma yetkiniz yok, Flood girmek için giriş yapmalısınız.

Lütfen bu Floodun neden bildirilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Lütfen bu cevabın neden bildirilmesi gerektiğini kısaca açıklayın.

Please briefly explain why you feel this user should be reported.

HDD Issues with NetApp DS4246

Hey mates, I’ve been having this issue where randomly a hard drive in my NetApp DS4246 will go “offline” and appear disconnected. This then requires me to reseat the drive, then in windows I’ll have to go to Disk Management, the disk will show as uninitialized, it will try and set it up as a new drive again, which I have to hit cancel to. I then have to go find the drive, and right click > offline, which triggers the drive to re-find itself and come back online. Now recently as of the late, the drive comes back online as Read-Only, and I’m required to go into DISKPART and clear the read-only attribute every time this happens. Sometimes this is every other day, other times I’ll go a month without issue. It happens with different drives in different bays, can’t seem to find a common denominator. Some info:

* ESXI vSphere 7 – Windows 10 VM this occurs in
* Dell R720 Server
* NetApp DS4246 Disk Shelf
* 18 HDD’s ranging from 4-14TB
* Using DrivePool for disk pooling
* Using SnapRaid for parity

I’ve done quite a bit of googling over the months but, don’t seem to get any quality information and some of the stuff I find is more over my head and could just use another brain to help me out. I’m unsure how to pull logs or “connect” to the NetApp and change anything that its doing. Hope I’m posting in the right place, wasn’t sure how else would appreciate and have as much experience with this.

Benzer Yazılar

Yorum eklemek için giriş yapmalısınız.

1 Yorumu

  1. Anyone have a clue? Might there be a better place to post for support?